אנוכי האל בית אל

שאלה:

שאלה לגבי הפסוק:
אָנֹכִי הָאֵל בֵּית אֵל אֲשֶׁר מָשַׁחְתָּ שָּׁם מַצֵּבָה אֲשֶׁר נָדַרְתָּ לִּי שָׁם נֶדֶר עַתָּה קוּם צֵא מִן הָאָרֶץ הַזֹּאת וְשׁוּב אֶל אֶרֶץ מוֹלַדְתֶּךָ. [.בראשית.לא.יג.].

האם שני השמות "א-ל" שבפסוק הזה אסורים במחיקה כדין שמות השי"ת שאסור למחוק, ודהיינו שהאיסור למחוק אותם יותר-גדול מהאיסור למחוק דברי-תורה-אמיתיים ?

או שהשם "א-ל" השני הוא חלק משם המקום, וכאשר זה חלק משם המקום, אפילו אם זה בתוך-פסוק-מהחומש, -זה כן מותר במחיקה ?

כדין השם "א-להים" שבפסוק: הִשָּׁמְרוּ לָכֶם פֶּן יִפְתֶּה לְבַבְכֶם וְסַרְתֶּם וַעֲבַדְתֶּם אֱלֹהִים אֲחֵרִים וְהִשְׁתַּחֲוִיתֶם לָהֶם. [.דברים.יא.טז.]
-שכן מותר במחיקה ?

תודה,

תשובה:

אכן המפרשים מבארים שהאל השני הוא שם מקום – בית אל, וזה מותר במחיקה. ראה שם רש"י רד"ק ועוד.