תפילה משני סידורים שונים באותו הנוסח

שאלה:

שלום.
יש כל מיני סידורים שונים עם אותו נוסח אך רק שפה ושם שונו המילים אבל לא לגמרי כאשר המשמעות כמובן היא אותנ משמעות. השאלה היא, אם אני לדוגמא מתפלל בסידור רינת ישראל נוסח ספרד בדרך כלל והזדמן לי להתפלל בפעם אחרת מסידור תפילת כל פה ספרד, שם המילים לא זהות במדיוק למילים בסידור של רינת ישראל. אני יכול לקרוא את מה שכתוב בסידור האחר מבדרך כלל, ראוי/ חובה שאעשה כך או שמא עליי לנסות לדייק במילים שאני מתפלל בסידור הקבוע?

תשובה:

שלום וברכה

התופעה הזו קיימת בעיקר בנוסח ספרד, שהוא בעצם לא ממש נוסח אחד, אלא מכלול של שינויים שנעשו במשך הדורות על ידי גדולי החסידות, כל קהילה לפי מנהגיה, יש סוגים שונים של נוסח ספרד, זה לא מעכב ובדרך כלל כאשר זה נוסח ספרד רגיל ולא של חסידות מסויימת, מדובר בשינויים מזעריים, ואין חובה לדקדק בזה.