תנאי שלא להצטרף לזימון

שאלה:

האם אשתי צריכה לחכות לזימון? ואם כן, מה עושים כשהיא מדי עייפה ורוצה כבר לסיים כשאף אחד אחר לא מוכן? כולם רוצים להמשיך לאכול? (קורה הרבה בשבתות)

תשובה:

שלום וברכה

נשים חייבות בזימון כמבואר בשולחן ערוך בסימן קצט סעיף ז. במשנה ברורה בסי' קצג ס"ק לא מבואר שבמקום אונס או הפסד ממון יש להקל לברך יחידי, אולי אם היא מאוד עייפה וקשה עליה מוד היא נחשבת אנוסה. כמו כן, אם מכוונת מראש שלא להצטרף איתכם, זה מועיל להרבה אחרונים, ראה פני יהושע ברכות מה א, חכמת שלמה סי' קצג, וראה אגרות משה ח"א סי' נו, וזו עצה טובה עבורה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי העצה הנ"ל
    האחרונים שהביאו אותה דיברו על אחד שמברך על פתו שלפניו או גם כשאחד מוציא את כולם שאז לכאורה הם יותר 'יחד'? תודה