שלט לעילוי נשמה

שאלה:

שלום רב,
יש ממול הדירה שלי דירה של רב חב"ד שהוא ובעלי מתכננים להפוך את הדירה לדירה של שיעורי תורה ובעלי הציע לו שהוא ישפץ לו את כל הבית תמורת זה שישים שלט שכתוב לו לעילוי נשמת (והשם של אבא שלי ז"ל)
האם זה בסדר לשים בתוך דירה שלט כזה על הקיר?
ואם הדירה בהמשך תיהיה מגורים לתלמידי תורה שאין להם איפה לישון זה גם בסדר?

תשובה:

אין כל בעיה לשים את השלט, זה מצויין, והתרגשתי לראות שיש יהודים צדיקים כמוכם, ב"ה!

לגבי השינה של הבחורים, יש להתנות מראש שלא מתכוונים להקדיש את המקום שתהיה לו קדושת בית מדרש ממש, כי אז יש בעיה לישון שם, אלא שיהיה מיועד לתורה וחסד גם יחד.

בהצלחה רבה מאוד.