קיבלתי עציץ בשמיטה

שאלה:

שלום רב,
קיבלתי היום במתנה מהעבודה עציץ קטן נקוב בתוך שקית נייר חומה.
האם אפשר לקבל את העציץ למרות שאיני יודעת מהיכן קנו והאם שמרו על שמיטה?
ואם אני יכולה לקבל- האם אפשר להוציא אותו ממקום העבודה ולקחת אותו לבית שלי?
אם כן, כיצד משקים אותו ומטפלים בעציץ זה בשנת השמיטה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

יש להניח שהעציץ הזה ניטע בשמיטה באיסור. אמנם אם הוא נעשה בתוך הבית והוא עציץ שאינו נקוב, ספק הוא בירושלמי אם מותר לנטוע או אסור, אבל כאן הוא נקוב ואת גם לא יכולה לדעת מנין קנו ואם שם זה נעשה בתוך הבית או לא, ומדובר בדבר שאינו עולה הרבה, הלב אומר שעדיף לעקור ולא להכנס לספק כזה.

מקורות:

ראה שביעית פ"ב משנה ו, ראש השנה ט ב, רמב"ם פ"ג הל' יא.