פטריות בשמיטה

שאלה:

א. מה דין פטריות בשמיטה? צריך גידול מיוחד? יש בהם קדושת שביעית
ב. האם צריכים לבדוק נגיעות בפטריות שנקנות באריזה?

תשובה:

שלום רב

אין קדושת שביעית בפטריות, בפרט שבזמנינו במערכות כשרות המהודרות בדרך כלל הן גדלות בתוך קופסאות פח גדולות ללא אדמה כלל. אלא שאני לא הייתי קונה בלי הכשר מיוחד לשמיטה, כי אולי יש עוד צורות גידול, וזה עשוי לשנות את הדין.

פטריות שאינן בחזקת נקיות מתולעים, יש לחתוך לפרוסות [כולל הרגל] ולבדוק אם יש מחילות כעין דקירת מחט בצבע חום. אולם אין צורך לקלף.

מקורות:

ראה מנחת יצחק ח"ח סי' צט, דרך אמונה פ"ד ביאור הלכה סעי' א, ג.