מחוסר אמנה במכירת דירה

שאלה:

שלום
א.האם מותר לחזור מהסכם למכירת דירה לפני חתימת חוזה מכל סיבה או שזה בגדר כל מי שלא עומד בדיבורו ?
ב. במידה והתשובה הנ"ל שאסור האם במקרה שהייתה מחלוקת בין הצדדים ממש לפני חתימת החוזה ואמר הקונה תחפש קונה אחר. ולמחורת חוזר בו הקונה ואומר שנאמר מתוך כעס, אך המוכר רוצה לבטל את העסקה , האם רשאי ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הצדדים לא הגיעו להסכמה סופית לא שייך איסור מחוסרי אמנה, ואם אחד מהצדדים לא התרצה לא חל איסור גם על השני לחזור בו.

במכירת דירה סוברים פוסקי זמנינו שאין סמיכות דעת עד לחתימת החוזה, מאחר ומדובר בעסקה גדולה אין סמיכות דעת לדיבור עד שיגיעו לחתימת חוזה או לזכרון דברים – והדברים מסתברים. ולכן אם לא הייתה חתימה מחייבת אין איסור של מחוסרי אמנה.