שאלה:
שלום, המסתי שוקולד בסיר בשרי שלא היה בשימוש בשבוע האחרון ושפכתי על עוגה פרווה, האם מותר להניח מעל השוקולד גליליות חלביות?
תשובה:
שלום וברכה,
בענין שימוש בכלי בשרי לצורך דבר פרווה [במידה והשוקולד היה פרווה] כדי לאוכלו עם חלב, מנהג בני ספרד להקל בזה אפילו לכתחילה, ולמנהג בני אשכנז יש להחמיר לכתחילה שלא לעשות זאת, אבל אחר שכבר המסת שם מותר לשים עליו את הגליליות. אם הסיר היה בן יומו כמובן הדין שונה, למנהג בני ספרד זה מותר רק בדיעבד ולמנהג בני אשכנז אסור אפילו בדיעבד.
אם השוקולד עצמו חלבי גם כן העוגה אינה נאסרת כיון שהסיר אינו בן יומו, אבל אז הסיר כמובן טעון הגעלה.
האם לבני אשכנז כיון שאפשר לאוכלו בפני עצמו יהיה אסור להניח גליליות?
לא צריך להחמיר, כיון שרוצים לאוכלו עם הגליליות.
השאר תגובה