ללמוד תורה במקום סעודת שלישית

שאלה:

שלום ומבורך!
בשבת דיברתי עם רב של בית כנסת בטאראנטו קנדה (איפה שאני גר) שאמר לי שמותר ללמוד תורה במקום לאכול סעודת שלישית. הוא אמר שבישיבה שהוא הלך הם סמכו על דין זה. חיפשתי במשנה ברורה ולא מצאתי מקור מדויק לזה אלא שהשש"כ מביא מהמגן אברהם בשם הזוהר (תמד:ב) שרשב"י למד תורה במקום סעודת שלישית. האם זה היתר נכון בשבת רגיל? האם יכול לרשום מקורות?

תשובה:

שלום וברכה

זו אמירה שידועה לדעתי רק בקרב חסידי חב"ד ואין לה מקור בפוסקים כלל, אלא שבבאר היטב סי' תמד ס"ק ב הביא בשם הזוהר לגבי ערב פסח שחל להיות בשבת שרשב"י היה אומר דברי תורה במקום סעודה שלישית, אבל ודאי זה לא לדינא, ולא הביאו זאת רק לגבי ערב פסח שחל להיות בשבת ולמי שלא הספיק לאכול לפני סיום זמן אכילת חמץ שתי סעודות, ואין לסמוך על כך למעשה כלל כמבואר במטה אפרים סי' תקצז.

הצטרף לדיון

תגובה 1