לחייב את הלווה בתשלום ארנונה בדירה שבהליך מכירה

שאלה:

חוזה הדירה נקבעו מספר תשלומים לטובת הרוכש אך הדירה עמדה ריקם האם אפשר לדרוש מהקונה שישלם את הארנונה עבור זמן זה כשלא ידעוהו מראש ומדוע?

תשובה:

שלום וברכה,

הקונה לא חייב לשלם ארנונה על הדירה לפני שסיים את התשלומים, כיון שהדירה לא עוברת לחזקת הקונה אלא בסיום התשלומים. ולכן גם לא ניתן לחייב את הקונה שישלם את הוצאות הארנונה אם לא דובר על כך מראש. כיון שלא ניתן להוסיף תנאים באמצע הליך של הקנייה.

אם הקונה יסכים לשלם את הארנונה על החודשים שהדירה ריקה אין בכך איסור ריבית, מאחר והפריסת תשלומים היא טובת הקונה, והשתתפות של הקונה בארנונה היא בגדר הוצאות שחל על המלווה בגין ההלוואה שאין בדבר משום איסור ריבית.

בהצלחה.