להעביר הצעת שידוך שקיבל משדכן

שאלה:

שדכנית הציעה שידוך לגיסתי והתברר כלא רלונטי וברצוני להעביר את הפרטים לאחותי האם מותר להעביר פרטים ונהל את השידוך באופן עצמאי או שיש מחויבות לשדכנית

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר שמעת הצעת שידוך משדכנית וההצעה לא הייתה רלוונטית, מותר לך להציע את הצעת שידוך לאדם אחר.

בהצלחה.

מקורות:

קיים הבדל בין שידוך לתיווך בנושא זה. לקוח ששמע הצעה ממתווך ולא היה מעוניין בהצעה, אסור לו להעביר את המידע ללקוח אחר, ועליו ליידע את המתווך שהוא יציע את ההצעה ללקוח השני. כיון שהמידע של העסקה של המתווך הוא מידע חשוב ואסור לעקוף את המתווך ולהציע לאחרים. בשונה משידוך ששדכן שהציע לאדם שידוך והשידוך לא מתאים מותר לו להעביר את ההצעה לאדם אחר, כיון שמידע של עסקה הינו מידע חשוב, אבל הצעה של בחור או בחורה לא נחשב למידע ששווה כסף, אלא ההתאמה הוא החלק החשוב בשידוך, ולכן מותר לו להעביר את ההצעה לאדם אחר.