שאלה:
האם מותר לבשל או לאפות בתנור בשרי ,תבשיל או עוגה חלבית והאם המתנה של 24 שעות מתיר את הדבר משום נותן טעם לפגם מה דין התנור והתבשיל או עוגה חלבית
תשובה:
שלום וברכה
המתנה של 24 שעות לא תועיל גם לספרדים, כיון שהתנור מטבעו מלוכלך ושומני ובחזקת שיש בו ממשות בשר, לכן, רק אם עושים לו ניקוי יסודי, וגם ממתינים 24 שעות, מותר לספרדים לעשות בו מאכל חלבי. לבני אשכנז גם בזה לא די לכתחילה, ובנוסף להנ"ל יש להפעילו 40 דק' ריק על חומו המירבי. כמו כן בני אשכנז נהגו שלא לשנות כלים בשריים לחלביים ולהיפך, ויש דיון האם מנהג זה קיים גם לגבי תנור אפייה או שבו יש להקל יותר כיון שמן הסתם אין בו אלא ריחא.
שבוע מבורך.