שאלה בתוספות

שאלה:

תוס' (ב"מ קו.) מקשה אמאי פריך מברייתא ולא פריך ממתניתין – רציתי להבין למה הקושיא חזקה יותר אם הוא ממתניתין יותר מאם היא מברייתא?

תשובה:

היות והמשניות סודרו על ידי רבי יהודה הנשיא להלכה והן גם מפורסמות הרבה יותר, שהרי בהם דנו ואותן למדו וידעו, זה דבר תמוה להקשות מדבר שאינו ידוע ואינו מסודר ולא נלמד בכל מקם ולא עסקו בו אמוראים, כאשר יש לך קושיא גלויה תחת הפנס… כלומר זה לא פחות חזק, אבל תמוה להביא לחמך ממרחק כאשר הקושיא כאן גלויה ומסודרת.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה
    רציתי לשאול עוד איזה דיוק בתוס' – מה ההבדל בתוס' בין 'קשה' לבין 'תימה' ? האם תימה זה כמו שאומרים 'זה פלא ותמיהה' או משהו אחר?