קפץ שמן מטיגון בשר לתוך מחבת "דגית" סמוכה

שאלה:

שלום.
טיגנתי נתח בקר בסיר (צריבה לפני בישול במים) על אש גבוהה ועם שמן. כשהכנסתי את הבשר לסיר היה רחש חזק של טיגון וקרוב מאוד לוודאי שעפו כמה נתזי שמן בשרי מחוץ לסיר הפתוח. הבעיה- על חצובת הכיריים הסמוכה, היתה מחבת שבה טיגנו לפני כן דגים, הדגים כבר לא במחבת נשארו רק שאריות שמן ופירורי לחם ואולי קצת קצת דג. המחבת היתה כבר קרה (אולי טיפה התחממה מהסמיכות לאש הסיר הבשרי). אני חושש שניתז מטיגון הבשר לתוך המחבת ה"דגית". האם היא טעונה הגעלה או שמספיק ניקוי טוב?
תודה וישר כח.

תשובה:

מספיק ניקוי טוב, על הענין של בשר עם דג לא חששו לגבי בליעות בכלים, וניתן לקחת גם סיר בשרי ממש נקי ולבשל בו דג.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם נתבשל דג עם בשר ביחד כתב בשבט הלוי ח"ו ס. קיא שצריך להכשיר הכלים, וכאן קרוב הדבר להיות כן
    מ"מ אולי לא צריך כיון שתתאה גבר ונאסר רק כ"ק. או בטל בס'

  2. יש כאן ריבוי ספקות, ראשית מה שכתבת הוא מחלוקת בין הפוסקים כפי שהביא שם, שנית בכמה ספקות צירף גם הוא שם את דעת הסוברים שנשתנו הטבעיים ובזמנינו אינו נוהג, שלישית השואל כאן בכלל מסופק אם נשאר שם דג, רביעית הצירופים שהזכרת, חמשית, הקושי להכשיר מחבת [וכפי שהקל שם השבט הלוי מהאי טעמא בכלי חרס].