כשרות סבון בשביעית

שאלה:

שלום וברכה,
מצויים סבונים רבים המכילים מיצוי רכיבים שיש לחוש בהם לקדושת שביעית כגון רוזמרין, האם נדרשת כשרות מיוחדת בשביעית לסבון (העומד לכאורה לסיכה)?

תשובה:

ספיחין אסורים בהנאה, כך שככל ששי חשש של ספיחין יש להמנע מהשימוש, על השאלה אם יש ברוזמרין איסור ספיחין ראה כאן. לגבי קדושת שביעית בדבר שעיקרו לאכילה ומשתמשים בו לסיכה, אמנם הדבר אסור, אבל לכאורה אחרי שזה נעשה סבון הוא כבר הופסד מאכילה, ועכשיו מותר להשתמש בו לסיכה למרות שהוא בקדושה זו, אבל כאמור, זה רק כאשר אין חשש ספיחין.