צפיה בתכנית יצאת צדיק

שאלה:

שלום, האם יש מקום להתיר לראות תכניות שמפרסמות ברבים את כל האנשים שגורמים עוולות לאנשים אחרים, נגיד צ'יפוצניק שעובד על זקנים שיש להם תקלות בבית וגובה עבור זה עשרת אלפים ש"ח. האם לצופים זה נחשב לשון הרע? (כמובן שבעלי התכנית, מעבר לכוונה הטובה שייתכן שיש להם למגר את הרשע בעולם, יש גם אינטרס של רייטינג, והם כמובן יפרסמו את האנשים האלה מבלי לתת להם תחילה אפשרות לשוב בתשובה).
[השואל טוען שאין בתכניות שום דבר בעייתי מבחינת הצניעות]

תשובה:

שלום וברכה

אין לצפות בתוכנית כזו כיון שאין בזה את המטרה של לשון הרע לתועלת, אתה הרי לא הולך לבקש לעשות עבודה עם האיש הזה.