גט לחומרא

שאלה:

שלום כבוד הרב.
התגרשתי לפני כחודשיים, הגרוש שלי לא חי איתי תחת אותה קורת גג כבר קרוב לשנה,השבוע קרה מצב וקיימנו יחסי אישות.
אני מציינת שאין בכוונתינו לשוב לחיי זוגיות , או לחיות תחת אותה קורת גג. שנינו מתחרטים מאוד עלמה שקרה.
הוא לא מאמין בגט לחומרא ולדבריו זה נטול חשיבות .
אני לא יודעת איך זה משפיע עלי מבחינה הלכתית.

תשובה:

שלום רב,

לגבי גט לחומרא אם לא היו עדים כשרים שראו את הייחוד (שהייתם בחדר או בבית לבד) במקרה כזה לא צריך שוב גט. אבל חשוב לזכור, חז"ל החמירו מאד בהרחקות שבין גרוש לגרושתו בדיוק מהסיבה שלפעמים נכשלים. אז כדי שזה לא יקרה שוב חלילה חייבים להקפיד על תקנות חז"ל בהרחקות אלה ולנתק כל קשר עם הגרוש.