ביטול סנדק למפרע

שאלה:

בעלי נתן לאחיו להיות הסנדק של הילד אח של בעלי לא אהב ללמוד היה תלמיד גרוע לא עבד ולא עובד עד היום
אני רואה שהיום הילד בן 10 עד היום הוא לא מרוכז בלימודים מבחינה לימודית הוא גרוע לא מקשיב
יכול להיות שזה משפיע בגלל הסנדק

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, ולפני שאתייחס לסנדקאות, אני רוצה להתייחס לסוף דברייך, כתבת: "הוא גרוע, לא מקשיב". חלילה! אין ילד גרוע! יש ילד שקשה לו, וצריך לדעת למה קשה לו. אולי יש לו איזה קושי של קשב וריכוז, כדאי להתייעץ עם הנהלת בית הספר, אולי לקחת אותו לאיבחון, וזה מאוד חשוב, שלא יהיה לו דימוי עצמי גרוע. הוא עוד יכול חלילה לחשוב שאולי הוא "גרוע" חס ושלום. לפעמים כשיש קושי כזה, נותנים לילד ריטלין והוא נעשה תלמיד אחר לגמרי! אולי יש לו קושי בראייה והוא צריך משקפיים, אולי בשמיעה. יש להתייעץ עם בית הספר ולשתף איתם פעולה בכל בדיקת הענין. אולי הוא פשוט צריך עידוד, קצת פרסים, תמיכה, מילים חמות וטובות ועוד.

ולגבי הסנדקאות, נכון שמבחינה סגולית יש ענין בסנדק ירא שמים ותלמיד חכם, אבל זה רק פרט פיצפון בכל המיכלול של גידול הילד, לתלות בו את האשם זה רחוק מאוד ולא לענין בכלל… ההשפעה עיקרית היא התכונות האישיות של הילד, היכולות שלו, התמיכה של ההורים, חברים טובים ועוד, שימו לב לדברים החשובים ואל תתמקדו במה שפחות חשוב.

לגבי שאלתך בכותרת אם ניתן "לבטל סנדקאות" אין כזה דבר, אבל זה גם לא חשוב ולגמרי חסר משמעות.