צורות אריות בולטות

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום, ברצוני לרכוש שעון יד… העניין הוא שסמל היצרן הוא שני אריות עשויים בחיתוך מתכת שמודבק לחוגה (ליצרן קוראים orient) ולפעמים גם מוספים כוכבים כאלו על החוגה האם מותר לרכוש כזה מוצר? ראיתי שלעניין פרוכת של בית כנסת הרב עובדיה החמיר
אגב אם זה משנה אני חוזר בתשובה ספרדי

תשובה:

לכתחילה עדיף להמנע מצורת אריה, אם היא ממש כצורתו.

מקורות:

ראה בספר דרכי תשובה (יו”ד סי’ קמא ס”ק מח) שהביא בשם כמה אחרונים שהתריעו על תופעה זו ששמים דמות צורת אריה בארון הקודש. ראה עוד דבר מעניין בספר אורחות רבינו שהביא מרן בעל הקהילות יעקב שאמר לו: “בעת שעשו את ארון הקודש בישיבת בית יוסף בב”ב עשו עליו צורת שני אריות מלמעלה כנהוג בכל ביהכ”נ ואמר מרן החזו”א זצוק”ל לעשות צורתן כצורת חתול שלא יהא להן צורת אריה. והוסיף מו”ר (הקהילות יעקב) שכן בכל ביהכ”נ צורתן חתול ורק מוסיפין להן רעמה שיהיו נראים כאריות אבל אין פניהן כאריות משום דמחמירים לא לעשות פניהן אריות אף כשעושים אריה לבדו. (ראה ש”ך יו”ד סי’ קמא ס”ק ל’). גם בספר בנין אב (להגר”א בקשי דורון, ח”ב סי’ טז) הביא מכתב שכתב לו הגאון רבי פנחס מנחם אלתר (האדמו”ר מגור) שנהג להזהר בענין זה.