מגבת רטובה במים טמאים

שאלה:

שלום לרבנים החשובים,
רציתי לשאול האם יועיל לנגב את הידיים במגבת הרטובה במים טמאים, כגון באדם שלא נוטל ידיו כדין וממילא אין ידיו טהורות או אדם שלא עושה נטילה בבוקר וממילא ידיו הרטובות תמיד טמאות עד שלא יטול 6 כדין,
ושאלה נוספת האם ניתן לנקות במידי דמנקי פעם פעמיים ושלוש באותה מגבת/נייר/בגד או שהם נחשבים 'טמאים' מפעם קודמת

תשובה:

שאלה ראשונה לא הבנתי.

שאלה שניה נובעת מטעות, לגבי הנטילה בבוקר יש שני חיובים שונים: דין נקיות לפני אמירת דבר שבקדושה, שלזה מספיק בדיעבד מידי דמנקי, אבל אין נושא של שלוש פעמים, ודין רוח רעה, שעל זה צריך שלוש פעמים על כל יד, אבל לא מועיל כלל מידי דמנקי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה,
    השאלה הראשונה היתה בכיוון של אדם שלא שוטף ידיו כדין כגון ששוטף חצאי ידיו ולא מקפיד שכל היד תהיה רטובה אפילו לא עד קשרי האצבעות הדין שהמים שעל ידיו טמאים, עכשיו כשהוא מנגב את אותם מים טמאים במגבת ולאחר מכן אני גם מגיע ומנגב באותה מגבת האם ידי נטמאות בעקבות שאריות המים הטמאים שהוא השאיר שם ?