המאחר ושומע ברכו של יוצר אור

שאלה:

שלום כבטוד הרב,
שמעתי השבוע שמי שמאחר והציבור אומרים ברכו של יוצר אור, צריך להמשיך ולומר איתם מיוצר אור גם על חשבון שידלג את כל מה שלפני כן (כולל את כל פסוקי דזמרה).

מי שבכל זאת יודע שיספיק 'לעמוד' עם הציבור או לכל הפחות עם חזרת הש"ץ, האם יכול שלא לדלג (לכל הפחות פסוקי דזמרה שהרי מפסיד את הברכה בידיים) ?

תשובה:

ההלכה ששמעת איננה נכונה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. באופן שאם הוא לא ידלג על פסוקי דזמרא, לא יאחוז עם הצבור כשנעמדים לתפילת י"ח.
    לכאורה חייב לדלג בכדי לעמוד אתם יחד לתפילה במנין. וכפסק השו"ע.

  2. ז"א שמי שיודע שלא יספיק לחזרת השץ יתחיל יתחיל מיוצר אור?
    ומה לגבי כהן שצריך להספיק לעמידה על מנת להספיק לברכת כהנים?
    תודה

  3. לא. בנקודה הזו איני מסכים עם השואל, מי שלא יספיק לעמידה עם הציבור ידלג לפי הסדר המובא בסימן נב. לא מדלגים לגמרי פסוקי זמרה בשום מצב, אלא המינימון הוא ברוך שאמר אשרי וישתבח, וכמובן אם יש מנין אחר הולכים אליו ולא מדלגים, כמו כן למנהג המקובלים לא מדלגים כלל אף פעם.