לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תיקון חצות לנשים

שאלה:

שלום
האם גם אישה מחויייבת לומר תיקון חצות? אם אינני טועה ראינו שכתוב כך בשם הרב עובדיה זצ"ל אך מעולם לא שמענו על כך
אודה אם תציינו מקור להלכה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת רב פעלים ח"א סוד ישרים סי' ט נשאל אם נשים אומרות תיקון חצות, והשיב לא שמענו מעולם שנשים יאמרו תיקון חצות, גם לא נשים חכמניות היודעות להתפלל ולקרוא תנ"ך וכו' וסיים שכן מנהג ביתנו שהנשים קמות רק בעלות השחר […]. וראה שם שהביא שזקנתו היתה לומדת בכל יום י"ח פרקי משניות [!!] אבל לא היתה אומרת תיקון חצות.