שכר למטפלת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני מטפלת בתינוקת בביתי והיא תינוקת רגועה ממש. ישנה כמעט כל הזמן. ואני לוקחת להם שכר חודשי יחסית נמוך (אני באמת לא מרגישה אותה כמעט). עכשיו רוצה להצטרף תינוקת נוספת שדורשת יותר. האם מותר לי לקחת לה שכר חודשי שונה? זה לא הבדל כ"כ משמעותי (עניין של שקל יותר לשעה.. פשוט במצטבר זה יוצא יותר)
אבל עדיין אני לא יודעת אם זה מוסרי לקחת שכר שונה..
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לתמחר את העבודה שלך לפי הקושי של העבודה, או לפי הוספת עבודה, ולכן מותר לדרוש מחיר גבוה אם מדובר בתינוק נוסף או בתינוק שיש קושי יותר בטיפולו, ולא נחשב לחוסר מוסריות.

בהצלחה.