נטיעות בשמיטה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול האם יש רב שמתיר להשתתף בנטיעות עצים לכבוד ט"ו בשבט בשנת שמיטה?
יש איזה פתרון או ההיתר?
תודה רבה!

תשובה:

האיסור לטעת עצים בשמיטה הוא מהתורה, והוא האיסור הכי קלאסי והמרכזי של דיני השמיטה, ואין כל היתר לעשות זאת. אני מתפלא שאת מספרת שמדינת ישראל עושה זאת גם השנה. חבל. הן על זה אמרה תורה "שדך לא תזרע…".

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדינת ישראל לא עושה זאת. האנשים שאחראים על … עושים זאת
    לצערינו העומדים בראשה לא ראויים לעמוד בראש וועד בית.
    אבל אל יאוש עוד כמה זמן ותחזור העטרה לראוי לה … עוד קצת … ועובדי השם יהיו הרוב ..

  2. הלואי ידידי היקר מאוד,אלא שממש מתגשם לעט לעט לעינינו מה שחזה הגר"א זצ"ל שבאחרית הימים ישלטו הערב רב על ישראל ר"ל.