מכסה בשרי על מחבת חלבית במאכל פרווה

שאלה:

הכנתי ביצת עין במחבת חלבית וכיסתי עם מכסה זכוכית של סיר בשרי, המכסה מזכוכית ומסביב לזכוכית יש פס מתכת והידית של המכסה גם כן מתכת
מה הדין לפי הספרדים? האם מותר לכתחילה לעשות כך?
האם זה משתנה אם המחבת והמכסה בן יומו או שאינו בן יומו?

תשובה:

שלום וברכה

נעשה סדר בדברים ומכאן למקרה שלך:

במקרה שהכלים אינם בני יומם, כלומר, לא השתמשו בהם בתוך ה24 שעות האחרונות לחלב או לבשר, הכל כשר. במקרה שהמחבת היא בת יומה והמכסה אינו בן יומו, המחבת והביצים כשרים, אולם המכסה טעון הגעלה. אלא שהביצים בחזקת חלבי ואין לאוכלם לכתחילה עם בשר. במקרה שהמכסה בן יומו והמחבת אינה בת יומה, הדין להיפך, כאשר שניהם בני יומם, כל הכלים טעונים הגעלה והביצים אסורים במאכל [אא”כ יש פי שישים כנגד המכסה – לא מצוי כלל]. בכל מקרה של ספק על הכלים רשאים להניח שאינם בני יומם, לפי ש”סתם כלים אינם בני יומם”.

בהנחה ששני הכלים לא היו בני יומם, למנהג בני ספרד מותר לאכול את הביצים עם בשר או חלב איך שרוצים, ולמנהג בני אשכנז אף שלכתחילה מחמירים, אם כבר נעשה יחד מותר לאכול.