כשרות

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
האם יש מקום לחשוש לכלי אוכל (מצקות סכו"ם) בהעברת (עירוי) אוכל חם לכלים לא כשרים (נקיים)? האם יש נפק"מ בין מתכת, זכוכית, פלסטיק?
בכבוד רב

תשובה:

מצד עצם העירוי אין חשש כל כך, ראשית ניצוק אינו חיבור בדיעבד, וכאן זה כבר כלי שני כך שאין מה לחשוש. הבעיה היא שמצוי שכאשר מערים לפעמים המצקת הרותחת נוגעת ממש בכלי, או שמחמת הקירבה עולים אדים רותחים מהכלי למצקת, ובאופן זה עשויה להיות בעיה. אולי אם תפרט יותר מה הנושא, ננסה למצוא פתרון נוח יותר.