זכויות יוצרים ספרי קודש

שאלה:

שלום לכבוד הרב, האם מותר הלכתי להדפיס קטע מספר קודש (שכתוב בו שכל הזכויות שמורות וכו') לעצמי לתלות בבית לתזכורת ושימוש עבורי שיהיה מול עיני או סתם לצלם לחבר בוואטספ קטע קטן, כמובן הכל שימוש פרטי ואין שום עניין מסחרי אלא לצורך לימוד בלבד, דבר נוסף אני רואה שכותבים שכל הזכויות שמורות גם על ספרים לדוגמא של רבי נתן ורבי נחמן הצדיקים הללו כבר נפטרו איך אפשר לקבוע זכויות על דברים שהם כתבו?

תשובה:

שלום וברכה,

לצלם קטע קצר מספר לא נכלל בכלל איסור זכויות יוצרים הן לפי הלכה ואין לפי החוק. צילום של קטע קטן מתוך ספר לא נחשב שלוקח ממנו דבר מסוים, ולכן לא פוגם בזכויותיו של בעל הספר.

בספרי קדמונים שכתוב כל הזכויות שמורות לא הכוונה על התוכן אלא על העיצוב והכתב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין בספר שרשום בו שהזכויות שמורות, אבל אני קניתי את הספר ממש, האם זה מתיר לי להשתמש בספר בקובץ מועתק במחשב? אני לא גונב אותו כי קניתי אותו ממש, אבל לפעמים נוח לי ללמוד במחשב מתוך קובץ פי די אף.

  2. אם רכשת את הספר מור לך להשתמש בקובץ מועתק. אפילו שהקובץ מועתק שלא כדין אם רכשת יש לך זכות שימוש וממילא מותר להשתמש במועתק – אבל אסור להעביר לאחרים.