ויתור חלק בחלל בנין

שאלה:

בענין שכן שחפר בחלל שתחת הבנין ולפני החפירה ביקש ויתור משכנים אחרים וכעת טוען השכן שויתר שהכתב אינו בר תוקף מכיוון שגם אשתו רשומה כבעלת הדירה והיא לא חתמה מה הדין?
גם איזה נוסח הוא בתוקף לענין ויתור בחלל?

תשובה:

שלום וברכה,

החתימה של הבעל היא ודאי חתימה על וויתור מצידו על החלל, אלא שיש לדון האם רק החלק שלו חל הוויתור או גם על החלק של אשתו. אם אשתו ידעה שהוא חותם והסכימה שיחתום, הרי חתימתו מהווה מחילה גם על החלק שלה, כדין שותף שמחל ע"ד שותף חברו. אבל אם הבעל חתם ללא ידיעת האשה החלק שלו מחול אבל החלק שלה לא מחול.

יש לכתוב נוסח שמקנה את החלק שלו בחלל לשכן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן עז סעיף ז גבי שותף שמחל ללווה האם מועיל, שלדעת השו"ע לא מועיל המחילה והש"ך חולק. והנתיבות הכריע דלא כש"ך, אבל מסתבר שאם השותף מחל בידיעת השותף השני ובהסכמתו לכו"ע מועילה מחילתו.