הלימוד והבית

שאלה:

אמי מזלזלת בהלכות והיום פחדתי שמא יצא לי מילה רעה על צדיק באמצע לימוד אז שאלתי את אמא שלי אם היא שומעת מה אני לומד כדי לראות אם היא שמעה מה שאמרתי והיא אמרה לא היא שאלה מה אני לומד אז לפני שאמרתי לה מה אני לומד אמרתי לה אל תזלזלי והיא ראתה מה למדתי והיא אמרה עכשיו שאתה לומד את זה לא תתן לנו לעשות זה הכוונה ההיפך מטוב

אני שואל 2 שאלות

1 זה שאמרתי לה מה אני לומד והדגשתי שהיא לא תזלזל זה מותר או עדיין אסור?

2 המשפט שאמי אמרה זה נקרא לשון הרע או משהו בכיון או לא?

תשובה:

הכל בסדר ידידי. המשך ללמוד בהתמדה ולהיות צדיק, ובעזרת ה' גם בבית כולם יתחזקו כשיראו כמה נאים מעשיך!

יום מבורך.