ביומו תיתן שכרו

שאלה:

שיפוצניק עשה לי עבודה במקום מרוחק ולכך אני לא יכול לשלם לו במקום האם ע"י העברה בנקאית מקיימים "ביומו תתן שכרו" שהרי הכסף עובר אליו רק ביום למחרת.
וכן האם מותר להלין בשביל לפגוש אותו ולשלם מזומן

תשובה:

שלום וברכה,

אמצעי תשלום שנהוג ומקובל נחשב שמשלם לו בזמנו, וכיון שנהוג לשלם ע"י העברה בנקאית או באשראי או בצ'ק נחשב שמשלם לו בזמנו, למרות שבפועל הכסף יגיע לידו רק לאחר יום או כמה ימים.

אם רוצה להמתין לו את התשלום כדי לשלם לו מזומן, יש לשאול אותו אם הוא מסכים לכך. העצה הפשוטה שיאמר לו שהכין לו כסף לשלם, ועל הפועל מוטל להגיע לקחת את הכסף, ואם הפועל נמנע ולא הגיע המעביד לא עובר באיסור.

בהצלחה.