לשון הרע

שאלה:

אבא שלי דיבר עם עמית לעבודה בוואטסאפ.
תוך כדי ההתכתבות בינהם החבר טען טיעון.
היות ושמעתי את הטיעון, אמרתי לאבא שלי :תענה כך וכך.[ידעתי שזה יוביל לסוג של וויכוח, אך לא חשבתי שזה יהיה ממש אישי]
(לא נכנס לנושא של כיבוד אב)

אבא שלי היה יכול לנסח את הדברים בצורה עדינה בלי שייפגעו בעמית,
אך ניסח זאת בצורה די פוגעת ומעליבה (בהודעה קולית)

1) האם אני נחשב כדובר לשון הרע, או כגורם לרכילות,
היות ואני גרמתי לטעינת הטענה, וייתכן כי חיממתי אותו,
או שמא היות ויכול היה לטעון זאת ללא עצבים וכו', בבחינת דברי חכמים בנחת, אין עליי עוון לשון הרע ורכילות?
2)האם נחשב שאני גרמתי לאבא שלי לעבור על זה?

3) אם אני רוצה לעשות תשובה(התחושה שלי שללא ההתערבות שלי זה לא היה מגיע לפגיעה אישית),
האם במקרה הזה אני חייב לבקש מחילה מאותו עמית (לא מעשי מבחינתי-לא מכיר אותו וכו') , או שדי בוידוי כלפי שמייא וזהו?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של לפייס אותו אינו רלוונטי במקרה הזה, אבל להבא יש להזהר מאוד לא לגרום עוגמת נפש לשום אדם ולא להיות כלי עזר למריבה בין בני אדם.

בשורות טובות.