פרחים עם ריח בשמיטה

שאלה:

קיבלנו זר פרחים מריחים, שמנו באגרטל. מה דינם של הפרחים בכלל, ומה דינם כשנובלים?

תשובה:

קדושת שביעית אינה נוהגת בפרחי נוי שאינם מיועדים לריח או למאכל, גם אם במקרה יש בהם ריח. ראה מנחת שלמה סי' נא, ודרך אמונה פרק ד ציון ההלכה אות כח, אמנם בס' אז נדברו ח"ד סי' ד כתב להחמיר, ולדבריו אין להשליכם אחר כך לאשפה אלא להמתין שירקבו ולהשליכם בדרך כבוד. אבל אם זה מיועד לריח, יש לשמור בזה קדושת שביעית ולא להשליך עד שירקבו.

חשוב לדעת שאין לקנות פרחים ללא הכשר בשמיטה, כדי שלא לתמוך בעושי מלאכה אסורה בשביעית.