סוכה תחת לייסטים מתכת

שאלה:

אני רוצה לבנות מרפסת מברזל מעל סוכה של השכן כאשר בסוכות אני מסיר את הפחים(ריצפה) כך שנותר מעל לסוכת השכן מסגרת ברזל ברוחב 10 ס"מ וכן קורות (שעליהם עמדה הריצפה) ברוחב 1.2 מ"ל כל 10 ס"מ
האם יש כאן פסילת הסוכה?
אופציה נוספת לעשות את המרפסת ברזל היא שבסוכות איא מתקפלת ונשאר רוחב שמעל הסוכה כ 30 ס"מ האם אופציה זו פוסלת את הסוכה.
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

באופציה הראשונה מעיקר הדין הסוכה אינה נפסלת, כיון שהעיקר להלכה הוא שלא אומרים לבוד לחומרא, אמנם יש פוסקים שמחמירים בזה, בפרט כאשר אם תצרף את כל הקורות הדקות האלו יחד זה יגיע לשיעור ארבעה טפחים [32 ס"מ] ולכן יש להתייעץ איתו מה הוא מעדיף. ראה שו"ת מנחת שלמה (ח"א סי' צט אות יט), ספר הסוכה (השלם עמ' תמט) וראה בארוכה בזה בספר הלכות חג בחג (סוכה עמ' רעח ד"ה ולענין).

באופציה השניה, אותם 30 ס"מ יחשבו סכך פסול אני מניח שזה בצד הסוכה שלו, ושם לא יוכלו לשבת, כלומר אתה מקטין לו את הסוכה הכשרה ב30 ס"מ.