שמיטה

שאלה:

שלום וברכה – בתלמוד תורה שלנו יש צורך דחוף ליישר שטח לצורך הבאת קרוואן שישמש ככיתה, בשטח המיועד ישנם עצים (לא עצי פרי) שיש צורך לכרות אותם בשביל הנחת הקרוואן – מה הדין בשנת השמיטה האם הדבר מותר ואם כן באיזה אופן? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש לעשות זאת באופן שיהיה ניכר שהכוונה היא להנחת קראוון ולא להכשרת הקרקע זריעה, למשל שיביאו שם כבר חומרי בנייה לפני הכריתה של העצים, ישמו שלט וכדומה. במקרה זה אין אסיור מצד עצם הכשרת הקרקע, אלא מצד מראית העין.