מאכל חלבי על פלטה בשרית

שאלה:

שלום
במשך הזמן הפלטה שלנו של שבת, הפכה לבשרית (טיפות מאכל/ ושאריות שנפלו)
אשתי עשתה מאפה חלבי בתנור חלבי, כך שלאורך האפייה גם החלק החיצוני של התבנית נחשף לאדי הבישול, האם יש בעיה להניח את התבנית על פלטה של שבת?
בנוסף, אם אני מחמם לחמניות ישירות על הפלטה, האם הם בשריות?
תודה.
תבורכו מפי עליון.

תשובה:

שלום וברכה

יש לנקות את הפלטה ולהניח עליה נייר כסף נקי, ועל זה אפשר להניח את המאכל החלבי. לחמניה שמונחת ישירות על הפלטה כאשר היא נקייה, במידה והפלטה לא בת יומה, כלומר השאריות וההתזות הללו לא היו בשבת זו, היא פרווה.

יום מבורך.