האם ברכה חלה על מאכל שהובא לבית תוך כדי אכילה?

שאלה:

שלום הרב,
אם בירכתי על מאכל על דעת שכל מה שבבית מאותו סוג ברכה, ולאחר זמן מישהו הביא מקניות למשל מאכל מאותו סוג ברכה האם צריך לברך שוב ?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר באמצע סעודת פת, מנהג העולם שדעתם על כל מה שיביאו לפניהם אפילו אינו בבית עכשיו, ולא מברכים שוב ברכה ראשונה. אבל אם מדובר בסתם אכילה, נניח בירכת בורא פרי העץ והביאו עכשיו עוד פירות מחוץ לבית, יש לחזור ולברך.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות בציעת הפת, סעודה, וברכת המזון סימן קעז סעיף ה:

אם אחר שבירך על הפת שלחו לו מבית אחרים שאינו סמוך עליהם ולא היה דעתו על הדורון, אפי' מדברים שדרכן לבא ללפת את הפת צריך לברך עליהן כדין נמלך. (הגה: ולא ראיתי נזהרים בזה, ואפשר דטעמא דסתם דעת האדם על כל מה שמביאין לו בסעודה וע"ל סי' ר"ו).