תשלום נסיעות בעבודה

שאלה:

שלום, אני נוסעת לעבודה בתחבורה ציבורית וכל חודש מדווחת נסיעות. נסעתי השבוע באוטובוס ועמדת "הרב- קו" לא עבדה והנהג הכניס את הנוסעים ללא תשלום. מה עליי לעשות מבחינת דיווח הנסיעות לחודש? האם לנכות את תשלום הנסיעה הזאת או שזה מה שאמור המעסיק לשלם לי מלכתחילה ויצא ולא חויבתי שכרי זה?

תשובה:

שלום וברכה,

כתבו הפוסקים שעובד שמקבל זכות נסיעות מותר לו לקחת את הדמי הנסיעות לעצמו וללכת ברגל כמו כן אם מצא חבר שמביא אותו בחינם לעבודה מותר לו לקחת דמי נסיעות מהמעביד. ולכן גם במקרה שלך שמכשיר התיקוף לא פעל מגיע לך את הנסיעות והרווח לעצמך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 29 מאמר בנושא.