קופות גמל

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
המליצו לי לפתוח לילדים קופות גמל להשקעה. להתחיל בסכומים קטנים וכל פעם שהקב"ה יתן לי עוד קצת להוסיף להם.
אני לא מבינה בדברים הללו ולא יודעת ממה להישמר מבחינת ריבית, שבת וכד' ומה ההבדל בין הכשרויות כי יש המון סוגים.
* אנחנו ספרדים ונוהגים הדעת הרב עובדיה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

יש כמה גישות הלכתיות איך לבנות מסלול הלכה, יש כשרות שלא מצרפים השקעה במניות ויש כשרות שלא מצרפים תעודות סל, כל כשרות פועלים לפי ההנחיות של הרבנים שעומדים לצד הכשרות.

מאחר וההצטרפות למסלול הלכה היא חומרה שראויה לעשות כן, אבל לא חובה הלכתית, ניתן להצטרף לכל מסלול הלכה שנראה לך טוב ומשתלם.

בהצלחה.