פסיעה על ראשי עם קודש

שאלה:

ראיתי שישנו איסור גמור לפסוע בין אנשים היושבים על הרצפה (שנראה כפוסע על ראשי עם קודש ח"ו). השאלה מה הדין בתשעה באב? כשכולם יושבים על המזרנים, שטיחים וכו' ונצרך ללכת לנוחיותנטילת ידיים וכדו'?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראה ילקוט יוסף כיבוד אב ואם פרק ד' שדין זה נאמר רק באופן שפוסע על הספסל או המזרון עצמו, אבל אם יש מעברים רחבים ופוסע במקום המיועד לכך, אין חשש.