הוצאת iud

שאלה:

האם הוצאת התקן iud ע"י גינקולוגית נחשבת פתיחת הקבר לטמאות נדה,
כנו כן מהם ההוראות לגבי כתמים המגיעים אחרי,
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הוצאת התקן תוך רחמי אוסרת את האשה גם אם לא רואים דם, ועל פי הכלל שאמרו חכמים שאי אפשר לפתיחת הקבר בלא דם, ולכן לאחר הוצאת ההתקן יש להמתין חמישה או ארבעה ימים כל אשה כמנהגה, ואז הפסק טהרה ושבעה נקיים. ואין להקל גם באשה שהיא בחזקת מסולקת דמים.

גם לגבי הכתמים אם אין ידוע בבירור שיש מכה המוציאה דם קשה לתלות.

מקורות:

בהתקן מסוג חוט או סליל דק פחות מ2 מ”מ,  אין זה מטמא כשלא יצא דם. אך בהתקנים מסוג עבה יותר הרי הם מטמאים אף בלי שיצא דם, ונראה שבזה מדובר אצלך, וע"ע בנשמת אברהם חלק ב’ עמוד עה בשם הגרש”ז אוירבך זצ”ל. על כך שאי אפשר לפתיחת הקבר בלא דם הוא גם במסולקת דמים ראה שו"ת נודע ביהודה יורה דעה סי' קכ, שו"ת מנחת שלמה ח"ב סי' עג, ושו"ת לב אריה סי' ט.