אבלות על אב שלא גידל את ילדיו

שאלה:

שלום.
גיליתי היום שאבי נפטר, מדובר באדם שלא גידל אותי ולא היה בקשר איתי אף פעם, היה עסוק בגידול 7 ילדיו האחרים.
במשך 31 שנות חיי הוא אף פעם לא דאג לשלומי ולא לקח חלק בחיים שלי.
אני לא מרגישה צורך לשבת עליו שבעה, לצערי גם לא לבכות על לכתו.
אני לא מוכנה לשבת עליו שבעה וגם לא להתאבל עליו, האם זה תקין? מה אני עושה במצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב רב מאוד את מה שעבר עלייך, אם אנחנו עדיין בתוך שלושים ימי האבל לפטירתו, אזי חובה לשבת שבעה, אין בהלכה חובה לבכות על נפטרים, אבל לקיים את דיני השבעה עם הקריעה הישיבה על כסא נמוך מניעת רחצה ועוד, זה חובה, אמנם אביך לא גידל אותך, אבל הוא הביא אותך לעולם הזה והוא אביך הביולוגי.

בורא עולם ישלח לך חיים שמחים ומאושרים ולא תדעי צער.