‏ברכה על ציצית שישן איתה בלילה

שאלה:

‏שלום,
אם אני הולך לישון עם ציצית וקם בבוקר ויש לי רק את אותה ציצית ‏שעליי האם אני יכול לברך עליה ואם כן עליי להוריד אותה ולשים שוב או משהו דומה או פשוט לברך?

תשובה:

שלום וברכה

גם אם תוריד על מנת לחזור וללבוש מיד אתה עדיין בספק ברכות ולא יכול לברך, מי שרוצה לישון בלילה עם ציצית כדעת האר"י, צריך שתהיה לו עוד ציצית [בלאו הכי חשוב שיהיו כמה בבית, הרי רוצים לכבס אותה לפעמים…]

ראה שו"ע סי' ח סעי' יג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה הייתה לסיטואציה שאני לא נמצא בבית והציצית היחידה שברשותי היא זאת שעליי. אז בעצם אולי עדיף שאוריד את הציצית כדי שאוכל ללבוש ולברך עליה בבוקר יותר מאשר שאשן איתה בלילה?