דין כשרות המזוזה

שאלה:

אל כבוד הבית דין שלום רב בדקתי אצל מומחה 2 מזוזות אחת הכשרה הבודק השני שלח לשאל כך שתיבת אחד היה החי-ת היה מחובר לדלת האם אפשר להכשירה או שפסול ויש לקנות חדש אופציה 3 להשאירה במקומה והכל תקין? מה הדין ?? יעקב א

תשובה:

שאלה כזו יש להראות למגיה מוסמך יש בזה המון אפשרויות, יש דיבוק שמשנה את צורת האות ופוסל ויש שאינו משנה וניתן לתקן, זה תלוי במיקום של הדיבוק וצורתו. עיקר עבודת הבודק להיות בקי בהלכות אחו, אם אינו בקי שאל מומחה שיודע…