אכילת בורקס בתוך סעודת פת

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אדם עושה נטילת ידיים מברך המוציא ובמהלך הסעודה הוא רוצה לאכול בורקס על רוטב,האם צריך לברך על הבורקס או הוא יצא ידח בברכתו בזמן המוציא?

תשובה:

יצא ידי חובה בברכת המוציא, לא רק בגלל שבורקס הוא ספק פת, אלא בעיקר משום שהבורקס הוא מהדברין הבאים לשובע מחמת הסעודה שלא מברכים עליהם, כך גם בשר תפוח אדמה אורז וכו' וכו', רק קינוח הנאכל לתענוג ולא לשובע מברכים עליו [למעט עוגה שאין בה את כל תנאי פת הבאה בכיסנין שמספק אין לברך].