פיצוי מהביטוח בריאות על פגיעות קודמות

שאלה:

תייר שלא סידר ביטוח בריאות ונפגע , האם מותר להרשם לבטוח בריאות ולהצהיר בריאות למרות הפגיעה,(לא נראית כלפי חוץ) ולאחר כמה ימים לטפל בפגיעה כאילו ארעה היום?

תשובה:

שלום וברכה,

חברת ביטוח מבטחים על פגיעות שנעשו אחרי ההצטרפות לביטוח, ולא מסכימים לבטח פציעות שנעשו לפני שהצטרפו, ולכן אסור לגבות פיצוי על פגיעות שנעשו לפני שביטח את עצמו. וכדי לגבות פיצוי על פגיעות קודמות צריך אישור מפורש.

הדבר מצוי גם בביטוח רכבים שמבטח את הרכב וגובה פיצוי על נזקים שנעשו לפני ההצטרפות לביטוח ויש בדבר משום איסור גזל!

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. להצטרף לביטוח בריאות ותשלום של טיפול כדי לקבל טיפול על חולי שהיה לפני ההצטרפות אסור אלא אם כן הוא מודיע להם תחילה על כך.