בניה על קיר של שכן

שאלה:

שלום, בניתי על הגג סמוך לשכני שכבר בנה והקיר שלו (שהוא בנה מכבר) משמש כעת לדירתי. האם אני צריך לשלם לו על קיר זה (והאם לפי המחיר היום או אז לפני כעשור).
2. הוא עדיין לא תבע אותי אולי משום שאינו יודע את הדין האם צריך אני להקדים ולהודיע לו או כל זמן שלא תבע נחשב כמחילה

תשובה:

שלום וברכה,

עליך לשלם חצי מהעלות של הקיר שבנה השכן. את העלות של הקיר מחשבים לפי העלות של הבנייה, ולא המחיר של היום.