הלכות לשון הרע במאורעות הזמן

שאלה:

מה למעשה ההלכה בכל מה שעבר בעולם בחודש האחרון. מותר לדבר על זה? אסור לדבר על זה? לא כדאי לדבר על זה?
מותר להאמין? אסור להאמין?
מותר לספר שמועות נוספות שמצטברות וכד'?

תשובה:

ככל שיש בדבר תועלת, להזהיר אנשים ממקרה דומה וכדומה, מותר, אבל סתם לרכל ולדבר, זה לשון הרע וגם ניבול פה… לפעמים היצר הרע של פריצות וניבול פה בא דוקא במסווה הזה של ליבון המצב וכו'… לא צריך לבוסס בבוץ וכך נשארים נקיים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ולמה ששמעו מותר להאמין?

    כמו"כ לגוף התשובה, גם אם ברור שעדיף לא לדבר על זה בכלל. השאלה מי שיצרו גובר, וזה מסקרן אותו לשמוע, זה איסור לשה"ר. ושוב, כמובן שזה לא ראוי, אבל חשוב לדעת חומרת השמיעה

    נ.ב באמת אני חושב שנכון להוסיף שהמציאות מראה שמאז שהסיפור "התפוצץ" נראה לי שאיסור עריות אם כבר נהיה יותר "קיל" בעיני אינשי מאשר חמיר. והראיה שאם יתפרסם עוד סיפור כזה מסתמא הזעזוע כבר יהיה קצת יותר קטן, וכך הלב הולך ונשחק.

  2. אכן אין היתר להאמין כיון שהדבר לא התברר באופן קביל בהלכה.
    אין אולי איסור לשון הרע עד כמה שאינו מוסיף פרטים, עצם הדבר מפורסם לכל, וידוע לכל.
    נ.ב. מסכים איתך ועל דא קבכינא…