טבילת קומקום חשמלי מתנה לבית במדרש

שאלה:

קניתי קומקום חשמלי חדש על מנת לתת אותו מתנה לבית המדרש ושמעתי מהרב אופיר מלכה שאומר בשם הגאון שלמה זלמן אוירבך שכיוון שקניתי אותו לא על מנת להשתמש בו אני לא יכול להטביל אותו עבור בית המדרש וכדי שהכלי יהיה בר חיובא של טבילה אני צריך קודם להקנות את הכלי לבית המדרש ע"י מישהו אחר ואז להטביל…שאלתי היא האם אני יכול להקנות לעצמי את הקומקום על מנת להשתמש בו פעם אחת כדי שאוכל להטביל אותו ורק אחרי זה להקנות אותו לבית המדרש

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שכרגע הוא שלך, אז כן, את היכול לייחד אותו לשימושך לפי שעה, ורק אחר כך לתת אותו לבית המדרש.

תזכה למצוות.