מתפלל שקרע את הטלית בטעות

שאלה:

הייתי בבית כנסת שאני לא מכיר, וביקשתי טלית. קיבלתי טלית יחסית ישנה של בית הכנסת כנראה, כשפשטתי אותה שמעתי שהיא נקרעת, ונראה שהמשכתי קרע קיים.
האם אני חייב בתשלום .
לאחר מכן אמר לי אחד שנראה אחראי שהכל בסדר ושהוא יקח אותה לגניזה ושכנראה כבר הייתה קרועה

תשובה:

שלום וברכה,

אם עשית שימוש רגיל מסתבר שהטלית הייתה קרועה ואתה רק המשכת את הקרע, ולכן אתה פטור משני טעמים. א. שואל פטור אם מתה מחמת מלאכה, וכאן שעשית שימוש רגיל אלא שהקרע שהיה גרם לקרע נוסף, ולכן אתה פטור. ב. הוספת הקרע לא מוסיף בנזק. טלית עם קרע ערכה פחות, והוספת הקרע לא מוריד את ערך הטלית, וגם לא מייקר את ערך התיקון. ולכן אתה פטור מלשלם.

בהצלחה.