הרווח של שכירות של מקלט – לשוכר או למשכיר?

שאלה:

בבנין שמחצית מדייריו הינם שוכרי דירות. האם יש להם זכות בכסף המתקבל מהשכרת המקלט כי יש להם זכות השתמשות בזה בעת מלחמה, או שזה שייך רק לבעלי הדירות ולא לשוכרים.

תשובה:

שלום וברכה,

המקלט הוא רכוש שלא קשור לדירה, ואם השכנים משכירים את המקלט לאדם זר זה עסק אחר מהדירה, ולא שייך לשוכר אלא למשכיר. ודינו שווה למשכיר שהשכיר דירה לאחד ומחסן לאחר, כמו כן הוא משכיר לשוכר את הדירה ואת המקלט לאדם נוסף. העובדה שבעת מלחמה יש זכות לשוכר לרדת למקלט לא נותנת זכות לשוכר להשכיר את הדירה. כיון שמלחמה זה לא דבר שכיח וכל עוד אין מלחמה הזכויות שייכים למשכיר.

בהצלחה.